زیست بانان دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)
| ||
|
«قورباغه نقشدار هولا» که اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در سال 1996 میلادی گونه آن را منقرض شده اعلام کرد دوباره در تنها زیستگاهش یعنی تالابهای «دره هولا» مشاهده شده است. در سال 1996 میلادی برای اولینبار این جانور دوزیست از سوی IUCN به عنوان گونه منقرض شده معرفی شد. در آن زمان این تصمیم بر پایه قطعیترین دادههای علمی موجود اتخاذ شد. از آن زمان به بعد دیگر هیچ اثری از این گونه یافت نشد چون تنها زیستگاه آن یعنی تالابهای «دره هولا» در شمال سرزمینهای اشغالی در سال 1955 میلادی کاملا خشک شده بود. اما در اکتبر سال 2011 میلادی یک گروه از کارشناسان گشت طبیعت یک قورباغه نر بالغ از این گونه را پیدا کردند. در تحقیقات بیشتر 10 نمونه دیگر از گونه قورباغههای نقشدار هولا که زمانی تصور میشد نسل آنها منقرض شده نیز کشف شد. به گزارش ایسنا به نقل از لایوساینس، کارشناسان حیاتوحش خبر بازگشت مجدد این گونه ارزشمند و کمیاب به حیاتوحش را در مجله تخصصی «نیچر کامیونیکیشن» منتشر کردهاند. این کارشناسان همچنین دو سال پیش به این نتیجه رسیدند که قورباغه نقشدار هولا در واقع آخرین بازمانده از قورباغههای نوع «Latonia» است که نسل آنها مدتهای طولانی است نابود شده است. “اتحادیه اروپا” قانونی مبنی بر ممنوعیت انجام آزمایش لوازم آرایشی روی حیوانات را تصویب کرد. بنابراین قانون، “شرکتهای تولید کننده لوازم آرایشی” نباید محصولاتی را که مواد آن روی حیوانات آزمایش شده را به بازار عرضه کنند. بسیاری از محصولات آرایشی قبل از تولید نهایی روی چشم، بینی، دهان و دستگاه گوارشی حیوانات آزمایش میشوند تا پزشکها واکنشهای آلرژیزا و غیره را متوجه شوند، اما حیواناتی که در این آزمایشها مورد استفاده قرار میگیرند، یا کور شده و در نهایت در اثر خفگی تلف میشوند. به گزارش پارس به نقل از افق ،هفته گذشته “اتحادیه اروپا” قانونی مبنی بر ممنوعیت انجام آزمایش لوازم آرایشی روی حیوانات را تصویب کرد. بنابراین قانون، “شرکتهای تولید کننده لوازم آرایشی” نباید محصولاتی را که مواد آن روی حیوانات آزمایش شده را به بازار عرضه کنند. *آزمایش لوازم آرایشی روی حیوانات باچه هدفی صورت میگیرد؟* “آزمایش لوازم آرایشی” و زیبایی روی “پوست حیوانات” همواره... ادامه مطلب امیر طلوعی : با فرارسیدن فصل گرما مصرف انواع آبهای معدنی به اوج خود می رسد. هر از گاهی شایعاتی دربارۀ آلوده بودن برخی از برندهای آب معدنی و یا پس فرستاده شدن محموله های صادراتی از کشورهای توسعه یافته به گوش می رسد. استفاده از بطریهای آب معدنی مختص به کشور ما نیست، به گزارش زیست بوم انگلیسی و به نقل از نشنال جئوگرافیک، تنها در ایالات متحده سالانه ۵۰ میلیارد بطری آب به فروش می رسد و اغلب بطری های حاوی آب نیز از جنس پلاستیک غیر قابل تجزیه هستند که تلی از زباله را در پی خود به جا می گذارند. در سال ۲۰۰۸ کتابی تحت عنوان «جنون بطری: چطور آب فروشی شد و چطور ما آن را خریدیم؟» در امریکا در همین باره به چاپ رسید.
علاوه بر مشکل انبوه بطریهای... ادامه مطلب در پی تخریب و خشک شدن بسیاری از تالاب های کشور حیات گونه پرندگان تالابی در معرض خطر انقراض قرارگرفته است . مدیرکل دفتر حیاتوحش و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به حیات پرندگانی نظیر درنای سیبری ، بالابان ، سرسفید ، میش مرغ ، عقاب طلایی... ادامه مطلب کشور آسيايي و جزيره اي ژاپن با بيش از 120 ميليون نفر جمعيت در شرق آسيا که دور تا دور آن را آب فراگرفته ، فاقد منابع انرژي با ثبات است و به همين دليل بخش اعظمي از انرژي مورد نياز خود را از خارج از اين کشور وارد مي کند... ادامه مطلب پیمانی بینالمللی به منظور کاهش صدور گازهای گلخانهای، که عامل اصلی گرمشدن زمین در دهههای اخیر محسوب میشوند، است. این پیمان که پیماننامهٔ ریو را تکمیل و ترمیم میکند در چارچوب سازمان ملل متّحد شکل گرفت. طی سالهای اخیر با افزایش گازهای گلخانهای نظیر متان، دی اکسید کربن، بخار آب و اکسید نیتروژن در جو زمین، دمای کره در حال افزایش میباشد که این امر باعث ایجاد تغییرات ناخوشایند در محیط زیست خواهد شد. از این رو در سال ۱۹۹۷ طی پیمانی معروف به کیوتو کشورهای صنعتی متعهد شدند که ظرف ده سال آینده میزان انتشار گازهای گلخانهای خود را ۵٪ گاهش دهند و به کشورهای در حال توسعه کمکهای مالی برای افزایش ضریب نفوذ استفاده از انرژیهای تجدید پذیر نظیر انرژی خورشیدی و بادی، اعطا نمایند. البته CFC که از گازهای صنعتی میباشد نیز از جمله گازهای گلخانهای محسوب میشود، این گاز در گذشته بطور وسیع در کندانسورهای یخچال و بمنظور خنک کردن درون یخچال بکار میرفت، اما امروزه به دلیل ایجاد اثر گلخانهای، استفاده از آن در بسیاری از کشورها ممنوع شدهاست.
ادامه مطلب این حشره علاوه بر اینکه یکی از زیباترین حشرات دنیا است، قابلیت استتار نیز دارد و با رنگ های بدن خود می تواند خود را در مقابل خطرات حفظ کند.
ادامه مطلب به گزارش فارنت و به نقل از شبکه تلویزیونی BBC کشور نروژ نخستین نیروگاه “اسمزی” جهان را احداث کرد. این نیروگاه تولید برق را شرکت “Statkraft” در نزدیکی شهر اسلو پایتخت این کشور راه اندازی کرده است ونمونه اولیه یک نیروگاه اسمزی است. نحوه تولید انرژی در این نیروگاه بدین صورت است که با استفاده از مکانیسم گازهای گلخانهای و نیروی حاصل شده از مخلوط کردن آب شیرین و آب دریا باعث تولید برق مورد نظر میشود. این تولید انرژی به خاطر فرایند اسمز و انرژی حاصل از این فرایند است و هدف کوتاه مدت این نیروگاه در ۵ سال آینده تامین انرژی یک شهر کوچک در سال ۲۰۱۵ و به مقدار ۲۵ مگاوات است که تولید انرژی همانند نیروگاههای بادی را به همراه خواهد داشت. گرم کردن یک کتری برقی بزرگ اولین دستاورد این نیروگاه در تولید انرژی بود. این نیروگاه برخلاف سایر نیروگاههای تولیدانرژی برق هیچ گونه آلودگی محیط زیستی نداشته و به نوعی دوستدار محیط زیست به حساب میآید. دوستداران انرژی پاک میگویند این نیروگاهها میتوانند با احداث در خط ساحلی دریا به راحتی به تولید انرژی برق بپردازند. کارشناسان صنعت انرژی برق ادعا میکنند نیروی حاصل از جذر و مد دریا را نیز میتوان به عنوان یکی دیگر از منابع تولید انرژی در سالهای آینده به حساب آورد. “تجدیدپذیرترین کشورها!”
انرژی سبز و کاهش مواد آلاینده و حفظ طبیعت چیز هایی هستند که جهان امروزی را در فکر فرو بردهاند و فکر و ذکر خاص عام هستند. و به نظر میرسد که اعداد خیلی کوچکتر از آن باشد که همه دنیا را این چنین انرژی فرگیر کند ولی بهرحال: بزرگترین جامعه انرژی خورشیدی در جهان توسط شرکت تعاونی Westmill در انگلستان ایجاد شده است جامعه ای که این شرکت ادعا میکند بزرگترین مجموعه پنل خورشیدی است که با حذب ۱۶۵۰ سرمایه گذار ریز و درشت و افزایش سهام تقریبا ۶ میلیون پوندی فقط در ۶ هفته یک شاهکار به تمام معناست. با در نظر گرفتن این پول آنها میتوانند مزرعه ای خورشیدی را در نزدیکی آکسفور از آن خود کنند که موفق به تولید ۴۹۰۰ مگاوات ساعت برق در سال گذشته شده است. مدیر اجرای Westmill اقای فیلیپ ولف میگوید: “انرژی خورشیدی بزرگترین موهبت الهی است که به مهم ترین سوخت در آینده تبدیل خواهد شد Westmill میخواهد این انرژی را برای مردم عادی قابل استفاده سازد نه تنها در پشت بام هایشان بلکه در مقیاس بزرگ تر از این حرف ها در سطح کل انگلستان و شاید هم جهان و این آرزوی Westmill است.” عملیات احداث سد «تری گورجس» با چهار هدف اصلی : ۱- ذخیره سازی آب کشاورزی، ۲- کنترل سیلاب، ۳- تولید برق و ۴- گسترش کشتیرانی و حمل و نقل آبی و با هدف جانبی جهانگردی و جلب توریست از سال ۱۹۹۲ آغاز شد و ساخت آن به قدری مهم بود که به سرعت به عنوان سمبل توسعه چین مورد توجه قرار گرفت. حجم ذخیره سازی این سد ۳/۳۹ میلیارد مترمکعب (حدود ۲۰۰ برابر مخزن سد کرج و بیشتر از حجم ذخیره آب تمام سدهای موجود در ایران) میباشد که بزرگترین... ادامه مطلب جعفر خضوعي نوشت:پارك ملي است، ذخيره گاه زيست كره است، دومين درياچه ايران است. دومين درياچه شور جهان است، 102 جزيره دارد كه بعضي آب شيرين و حيات وحش نيز دارند. زيستگاه « آرتميا» است و... اين ها تنها برخي از عبارت هايي است كه در معرفي درياچه اروميه مي گويند. تلخي سخن كه در ادامه از كلمات بيرون مي ريزد، مانع از آن مي شود كه ادبيات اين نوشته را مايه ادبي بزنم و مثلاً يادم بيايد كه اين پهنه بزرگ آبي را « نگين سرخ آذربايجان » نام نهاده اند و...
ادامه مطلب |
|
[ طراح قالب : پیچک ] [ Weblog Themes By : Pichak.net ] |